Nordic Walking

Nordic Walking, gezondheid gegarandeerd.

In Gilze en Rijen werd Nordic Walking in 2004 geïntroduceerd door onze trainer Peter von Meijenfeldt. In de loop van de jaren hebben vele honderden inwoners van Gilze en Rijen en omgeving met veel enthousiasme de techniek aangeleerd en zijn nog steeds actief aan het Nordic Walken.

Nordic Walking is een vorm van wandelen met speciale stokken, poles genoemd. Als bewegingsvorm kan het zowel in rustig tempo maar ook intensief worden bedreven. Er bestaat zelfs een zeer intensieve vorm: Nordic Running. Hierbij wordt hardgelopen met poles.NW-lopers07

Nordic Walking is een ideale vorm van bewegen. Immers de goede techniek garandeert dat niet alleen de spieren in het onderlichaam worden geactiveerd, maar ook die in bovenlichaam en armen. Hierdoor gaat u rechter op en sneller lopen.

Belangrijk is ook dat de gewrichten van rug, heupen en benen minder zwaar worden belast dan bij hardlopen en wandelen. En rug-, buik- en bilspieren worden op verrassende wijze ingezet.

Trainen bij NWGR garandeert dat op leuke en aantrekkelijke wijze wordt gewerkt aan een gezond leven, waarbij wordt gericht op vergroting van conditie, uithoudingsvermogen, souplesse, coördinatie en kracht.

De combinatie bij NWGR van fysieke activiteit en mentale ontspanning in de natuur geeft het belangrijke tegenwicht aan de leefstijl van velen. Immers vaak bewegen wij te weinig, hebben een hoge stressbelasting en komen te weinig buiten.

Bovendien is er na iedere training de mogelijkheid om gezellig na te praten in ons clubgeouw met de andere deelnemers, onder het genot van een betaalbaar kopje koffie of thee.logo-INWA

Meer informatie over de sport Nordic Walking is beschikbaar op www.nordicwalking.nl.

 


Top