Let op: Eikenprocessierupsen en teken

Het is weer de tijd van een natuurlijk ongemak, namelijk de aanwezigheid van de eikenprocessierups en de teek. De eikenprocessierupsen hebben zich inmiddels enkele keren verpopt en trekken nu de bomen in naar de bladeren. Houd hiermee rekening bij het Nordic Walken als je gevoelig bent voor de haartjes van de rupsen. Waarschuw bij het zien van de eikenprocessierupsen in de eikenbomen direct jouw trainer en de gemeente Oosterhout of Staatsbosbeheer. Dit laatste als ze worden gezien in de boswachterij Dorst of de Frederiksbossen bij Rijen.
Ook teken kunnen de komende maanden weer voor een bron van overlast en gevaar zorgen. Controleer daarom na iedere wandeling of training voor de zekerheid jouw kleding en (onder)lichaam op de aanwezigheid van teken.
Tip: vermoed je teken op je kleding, ga dan met een plakroller hierover en vang zo de teken.

Eikenprocessierups in ons trainingsgebied

    Archief

Top