Eindejaarstocht Vilt 2019

De eindejaarstocht in Zuid-Limburg is langzamerhand een traditie geworden. Ook dit jaar waren een achttal NWG’ ers op 29 december naar Limburg afgereisd. De Kerstdagen er even uitlopen. Eenentwintig of veertien kilometer. En voor de kids was er de 8; een speciale route voor de jongsten onder ons. Wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst denkt men bij wandelvereniging Vilt.

De organisatie in Vilt krijgt van ons altijd een 9 of 10 als rapportcijfer. Zelfs aan de drinkbak voor de hond is gedacht. Een mooie achtertuin hebben is geen verdienste, maar jarenlang mooie wandelevenementen organiseren kun je aan w.v. Vilt overlaten. En dat voor 2 euro! Voor deze kwaliteitstochten rekenen commerciële evenementenorganisatiebureaus vaak 15 euro en meer.

Het was goed weer. Er waren om 11:00 uur al méér dan duizend wandelaars gestart. Op de rustpunten was het goed druk. Populair is altijd … de Limburgse vlaai; rijste-, abrikozen-, kersen-, appel-, kruimel- en pruimenvlaai. Maar ook de wafel met warme kersen vindt gretig aftrek. Daarvoor alleen al rij je graag op en neer naar het zuiden des lands. Het Limburgs landschap is altijd een prima decor voor een pittige maar oh zo mooie (winter)wandeling. Dit keer ging het richting Schimmert en Haasdal.

Een deel van de route liep langs de meanderende Geul. Chateau St. Gerlach en de Geulhemmermolen lagen dit jaar op onze route. Op tal van plaatsen waren de sporen van bevers goed zichtbaar. Dassenholen zie je er ook vaak in holle wegen. En…onderweg behalve kapelletjes, kruisbeelden en zo die het landschap normaliter sieren; nu in deze periode van het jaar ook kerststallen in allerlei formaten. Door de dooi en de regen van de laatste weken waren sommige delen van het parcours doorweekt. Hierdoor werd het wel wat zwaar. Goed dat we onze poles hadden meegenomen. Hierdoor bleven we in balans en gleden we niet onderuit. Met vuile modderschuiten keerden we moe maar voldaan zoals dat heet terug naar Brabant. De afspraak is volgend jaar weer te gaan. Voor ons vertrek werd nog snel door een ingehuurde fotograaf een staatsieportret gemaakt van de NWGR-groep.


    Facebook

    Archief

Top