Stiltetocht was een weldaad

In de Nacht van de Nacht hadden 26 deelnemers zich aangemeld voor de Stiltetocht die NWGR traditioneel ieder jaar organiseert bij de overgang van de zomer- naar de wintertijd. Zondagmorgen 28 oktober vertrok de wandeling om 06:00 uur vanaf het clubgebouw. De aardse stilte werd direct vanaf het vertrek geschonden door een bosuil die de groep hartstochtelijk leek aan te moedigen. Hierdoor geenszins uit het veld geslagen werd vervolgens 1,5 uur muisstil gewandeld door de boswachterij Dorst. Nou ja, muisstil? De onder de voeten knisperende bladeren en brekende eikels attendeerden de dieren in het bos op de komst van de NWGR’ers.
Die laatsten hielden zich overigens wel strikt aan het protocol dat er onderweg geen woord mocht worden gesproken. Het was weer een unieke ervaring om in het donker de sliert lichtjes door het bos te zien lopen. Na terugkomst genoten de deelnemers nog van een overheerlijk ontbijt dat voor hun klaar stond in het clubgebouw van NWGR.

    Archief

Top